10.01.2021

Права тільки для коробки «автомат»

Кабінет Міністрів України прийняв постанову, в якій вводиться ряд нововведень, що стосуються видачі посвідчень водія та допуску до керування транспортними засобами.

Одним з найважливіших є можливість для початківця скласти іспит з водіння тільки на коробці «автомат». В водійське посвідчення він отримає числову примітка «78». І їздити на авто з механічною коробкою передач йому буде не можна.

Іншим нововведенням будуть якраз таки числові примітки, які замінять існуючі раніше піктограми. Такі позначки будуть ставитися за таких нагод:

Окрім того, спрощується процес прийняття іспитів. У разі одночасного відкриття категорій, іспит буде здаватися з вищої з них (крім категорій B1, B, BE).

Всі нововведення вступають в силу відразу після опублікування постанови. Крім частині, що стосується позначки про управління ТЗ тільки з коробкою «автомат», яке буде реалізовано протягом 3-х місяців.

Інформація

Компанію JP Auto було створено 1999 року. Ми займаємось продажем запчастин до автівок, вантажівок та мотоциклів й намагаємось бути найкращими у своїй справі.